Tag Archives: Judith Robinson

Meeting with Judith Robinson & Neil Wressell

Following my email to Judith Robinson from the group re the proposal and risk assessment, we received a reply on 14 April 2014 as follows:

14 April 2014 email reply from Judith Robinson. Image available from: https://mail.google.com/mail/u/0/#apps/judith+robinson/14521f929273b137
14 April 2014 email reply from Judith Robinson. Image available from: https://mail.google.com/mail/u/0/#apps/judith+robinson/14521f929273b137

There was quite a lot of aspects in Judith’s email – some of which could be easily answered.  However, as she was on leave until 22 April, we would not be able to discuss these queries until after she had returned.  This was particularly of concern to the group because her email mentioned that the install would be on 24 April and this would only leave us less than 2 days to rectify any issues. Fortunately our tutor Edith Doove contacted Judith to arrange a change of installation date to 28 April 2014 to give the group more time due to the studio being closed over the Easter break and our other assignment deadlines.  Furthermore Edith also arranged for Judith and Neil Wressell, Senior Conservator & Exhibitions Registrar at Plymouth City Council to visit Studio 11 on 22 April to discuss Judith’s email. During the meeting we covered the following points as per email:

1.  Please can you send us a diagram of the proposed sculpture, a list of materials, a wiring diagram and a weight estimate? :
Judith given plan (she couldnt open original attachment.
2. Please ensure that the electrics are PAT tested and that the work is sited adjacent to an electrical source. An electrical cover on a flex will not be sufficient in this space as the lighting is quite low and it is a mixed use space.
No electrics involved and measurements had already been taken (as per plan) to ensure the sculpture would not interfere with the lighting.
3. In terms of protecting the building, if you can provide a weight, we will then need to ascertain the load bearing capacity go the floor. A simple floor protection is probably advisable.
Adhesive carpet tiles were used on base of sculpture.
4. In terms of access for the sculpture, please ensure that you have walked the route with a tape measure and provide us with a plan of this. You will need to take account of width of doorways and height of light fittings etc as it is not a purpose built gallery space.
Measurements had already been taken of all the space including doorways and the sculpture would be delivered in sections to allow it to be easily transported through the building.
5. Barriers are mentioned on the risk assessment. Will you be supplying this or would you like us to supply, if we have enough available?  Please note that the standard distance for barriers is 80cms, so please can you check that there is enough space to accommodate this requirement.
We decided on Lee McDonald’s suggestion that we would create 4 plinths with smaller viewfinding devices on each.  These would be placed around the sculpture with stretch rope/wire attached between each plinth (Museum to provide this).
6. If the work is to be constructed on site, we will need the risk assessment to cover tools, methods etc.
Sculpture to be constructed on site: tools and materials include – drill, hammer, screwdriver, paint brushes, dust sheet, filler, palette knife.
7. Is the work kinetic? How will it be maintained? Are there elements that can be removed? Does it need to be turned on and off?
The work is of a kinetic nature but is manually moved as opposed to electronically motored and therefore does not need to be switched on and off.
It was also decided that the exhibition would be open to the public from 1.30pm-4pm every Friday and two group members would invigilate.
Judith and Neil seemed particularly intrigued by our sculpture which was still in pieces – so to speak but our plan seemed to give a better vision of how the piece would look once installed.  They also expressed their interest and pleasure in the wall pieces and could see that we had thought about the Council House space and the concept Th Future of Plymouth extremely well and were looking forward to seeing something different in the space.
Advertisements